Agenda

Komende Evenementen

BEER BURGERS BITES | 18 JUNI

Onze jaarlijkse buiten editie van beer, burgers, bites. Heerlijk, in hopelijk het zonnetje, op het terras genieten van onbeperkt burgers, lekker biertjes en lekker bbq bites.
Ditmaal hebben we live muziek van Two Faces, bestaande uit Jos Harteveld en Eddie Muldier, twee echte rasmuzikanten!
Ze spelen de vetste rock classics, evergreens en hits uit de jaren 70, 80 en 90.
Tip: nog geen cadeautje voor vaderdag? Neem je (schoon)vader mee naar Beer, Burgers, Bites!Kan een afbeelding zijn van 1 persoon

Menu:

Paprika soep
Mosterd soep
Vers afgebakken brood met kruidenboter, tapenade en aïoli
Caesar salade met gegrilde kippendijen, Parmezaanse kaas, zongedroogde tomaat, ei en caesar dressing
Klassieke waldorf salade met kip uit eigen rokerij, appel, walnoten en rozijnen
Potato salad met stukjes brisket die maar liefst 21 uur langzaam heeft gegaard op onze smoker.

Van de grill en meer:

Classic burger met sla, tomaat, augurk en bbq-saus
Pulled pork burger met American coleslaw en bbq-saus
Portobello burger, portobello van de grill met geitenkaas, balsamico uien, cashew nootjes en aïoli
Chicken satay met huisgemaakte pindasaus
Moinkballs, runderballetjes omwikkeld met bacon en afgelakt met bbq-saus

Pizza salami met paprika en zwart olijf
Pizza goat cheese met groene asperges, Parmezaanse kaas, walnoten en honing
Pizza tuna met rode ui, kappertjes, groene olijven-venkel salsa en waterkers

Puntzak verse friet

En voor de liefhebber nog een lekker ijshoorntje na

Reserveer nu voor Beer, Burgers Bites!

Onbeperkt burgers en bites voor €22,50 p.p.
Op het terras vanaf 18:00 uur

Afgelopen Evenementen

INDO NIGHT | 21 MEI

In februari hadden we al een geweldige Thai Night waarbij Dee de sterren van de hemel kookte. Nu een paar maanden later gaan we weer richting Azië maar ditmaal staan Bjørn zijn Indonesische roots in de spotlight.
Deze avond mag je plaatsnemen voor een heerlijk 4-gangen diner.

Het menu zal zijn als volgt:

Voorgerecht:
Koho Koho: Traditionele Molukse salade met gerookte makreel, geroosterde kokos en limoen.

Tussengerecht:
Sup Katjang: Klassieke pindasoep uit Bali. Gevuld met taugé, rode peper en uiteraard pinda.

Hoofdgerechten om te delen:
Satay Ajam, Babi, Ikan: Trio van kipsaté, varkenssaté en saté van vis.
Rendang: Klassiek Sumatraans runder stoofvlees, langzaam gegaard in een heerlijke bouillon en kokosmelk.
Babi Pangang: Geroosterd varkensvlees geserveerd met een zoetzure saus.
Babi Ketjap: Varkensvlees in ketjapsaus. Dit gerecht van mals gebakken varkensvlees wordt vaak bereid bij bijzondere gelegenheden.
   Voor erbij:
Petjel: salade van gemengde groenten met pindasaus.
Nasi Goreng: gebakken rijst.
Nasi Poetih: witte rijst.
Nasi Koening: geurige gele rijst bereid in kokosmelk.
Kroepoek en sambal

Nagerecht:
Crème brûlée dengan pandan dan melati: Creme brûlée van pandan en jasmijn. Geserveerd met sesamijs.

Selamat makan! Eet smakelijk!

€ 39,50 p.p.

Reserveren kan hier!

BEER, BURGERS AND BITES XL | 22 APRIL

Als opwarmer voor het Frysian Freestyle BBQ-Event organiseren wij op vrijdagavond 22 april op het evenemententerrein in Sloten een XL versie van onze welbekende Beer, Burgers and Bites.

Bij de entree krijg je een polsbandje waarmee je de hele avond onbeperkt kan genieten van heerlijke burgers, pulled pork, ribs, wings, verse friet en nog veel meer vanuit onze gave foodtruck en BBQ smoker! Het wordt in ieder geval finger lickin’good!
Ook zullen er lekker soepen en salades klaar staan om het compleet te maken. Alleen de biertjes (en andere drankjes) zijn nog voor eigen rekening.

Mr. Boombastic zorgt dat de voetjes van de vloer gaan en jij zou die hamburger calorieën zo weer verbrandt!
Mr. Boombastic is een band bestaande uit een viertal gedreven muzikanten. Met veel enthousiasme brengen zij een eigenzinnige sound ten gehore.

Mr. Boombastic bestaat uit Bert Ludema (leadzang), Rinse Pruiksma (basgitaar), Tommy Hemminga (Gitaar) en Jorrit Pruiksma (Drums)

Ben jij er bij?! Laat het ons weten of zet jezelf op aanwezig in het Facebook evenement.

Entree €24,50 p.p.
Onbeperkt eten | Live muziek in de feesttent
Parkeren kan bij de rondweg van Sloten.

Band

FRYSIAN FREESTYLE BBQ-EVENT | 23 en 24 APRIL

Frysian Freestyle op zaterdag en zondag

De hoofdmoot van het barbecue-event zijn de barbecue wedstrijden van de Stichting BBQ Wedstrijd Nederland (SBWN). Onder de noemer Frysian Freestyle nemen professionals en amateurs het dat weekend tegen elkaar op in de categorieën culinair, double steak, double ancillary en tailgate. De jurypunten tellen mee in de ranking voor het Nederlands Kampioenschap Barbecue.
Wil jij nog meedoen aan één of meer van deze wedstrijden. Geef je dan op via info@freestylebbq.nl, ook voor meer informatie over de wedstrijden kan je bij hun terecht.

KidsQ en livemuziek

Naast de barbecue wedstrijden is er ook voor de rest van het gezin genoeg te doen. Voor de kleintjes is er een springkussen schminken en een emmerdrum workshop, en als ze willen, kunnen ze meedoen met de KidsQ: een barbecue wedstrijd voor kinderen.
Verder is er livemuziek van Hester Tadema, Henri Groenewold, Amley Rix en Gerrit Poortinga en staan er op het evenemententerrein natuurlijk verschillende foodtrucks met eten en drinken.

Voor de shopliefhebber zijn er diverse kraampjes:
– Dutchbros
– Brisket BBQ Butchery
– Kamado compleet
– Bakkerij Twijnstra
– Ljocht Saak
– Kaaspakket
– Leafs ut Balk
– Rebel Yell
– Icarius Wijnen
– Moonshine
– Mallemok Food Products
met BBQ artikelen, wijnen, sterke dranken, (vintage) woonaccessoires, lekkernijen en meer.

Over De Mallemok

Het Frysian Freestyle-event wordt georganiseerd door de SBWN en De Mallemok, dat volgens barbecuegoeroe Jord Althuizen het beste barbecuerestaurant van Friesland is. Eigenaren Martrude en Bjørn staan op het event met hun foodtruck en de trailer van hun nieuwe bedrijf Mobile Kitchen Solutions (MKS), waarmee ze cascotrailers ombouwen tot mobiele keukens voor de verhuur en verkoop.

Entree zaterdag en zondag:

€2,50 p.p. (kinderen onder de 12 jaar gratis)
Parkeren kan bij de rondweg van Sloten.

 

 

 

Culinaire BBQ-wedstrijd zaterdag 23 april

De 4 onderdelen zijn bekend!
We gaan voor de volgende onderdelen:
– BBQ wafels
– BBQ cocktails, O’Donnels Moonshine krijgen jullie van ons.
– Chili, maar dan eens anders
– Mystery box met lokale producten waarvan een dessert wordt verwacht. De mystery box krijgen jullie van ons.
Dat lijken ons 4 uitdagende opdrachten waar jullie vast een mooi bordje van kunnen maken!
Deelnemen als team kost € 60,- voor alle 4 onderdelen.

Tijdschema:
– tot 9.45 uur opbouwen
– 10.00 uur meeting teams en uitdelen Mystery box
– 11.00 uur evenement open voor publiek
– 12.30 uur BBQ wafels
– 13.30 uur BBQ cocktails
– 14.45 uur Chili, maar dan eens anders
– 15.45 uur vierde Mystery Box voor dessert
– 17.00 uur afbouwen
– 17.30 uur prijs uitreiking

Tijdens de meeting geeft de jury ieder team een nummer. Dit nummer staat voor de tijd waarop het gerecht moet worden aangeleverd. Vanaf dat moment heeft de jury 5 minuten tijd voor je gerecht. Lever deze op een mooi bord gepresenteerd aan. Je hebt dan een minuut om je gerecht te presenteren en uit te leggen. Ook zal er een foto worden genomen. De volgende 4 minuten zijn voor de jury om je gerecht te beoordelen.

Er mag alleen op briketten, hout of houtskool worden gekookt. Gas bbq, elektra en pelletbbq’s zijn niet toegestaan.
Hierbij de officiële reglementen voor het aanleveren van de SBWN culinare wedstrijd http://www.sbwn.nl/reglement.html

Zaterdag 23 april tot 9.45 opbouwen van de wedstrijdplek.
Graag vooraf aanmelden bij de organisatie in verband met het toewijzen van een plaatsje op het terrein. Er is een plaats van 4 x 6 meter voor een tent beschikbaar. Uiteraard buiten deze ruimte nog plaats voor de bbq. Denk aan de looppaden en veiligheid.
Er is stroom en water beschikbaar voor de teams die dit hebben aangegeven. Op het terrein hebben we voldoende verdeelstations.
Mocht je stroom willen gebruiken geef dit door aan de organisatie. Zelf dien je verlengkabels mee te nemen vanaf verdeelstation tot je aangewezen plaats op het evenementen terrein in Sloten.
De wedstrijd vindt plaats op een grasveld en is bereikbaar voor auto’s, maar alleen voor het inladen en uitladen van de de spullen. De auto daarna parkeren op de parkeerplaats aan de rand van het evenemententerrein.

Tussen 11.00 en 17.00 uur geen auto’s op het evenemententerrein in verband met publiek en veiligheid.
Denk ten allen tijde aan de veiligheid! Zowel tijdens opbouw, manier van indelen van je werkplek en tijdens het evenement. Er is gedurende de hele dag publiek aanwezig.
Deelnemen aan de wedstrijd en het evenement is volledig op eigen risico. Indien je in bezit bent van een brandblusser, deze graag meenemen.

Mochten er nog vragen en/of opmerkingen zijn, laat het gerust via een pb of email aan info@freestylebbq.nl weten.