Blog

18 april 2018

Recept Aspergesoep

Het ‘witte goud’  is er weer. Wij hebben deze week de eerste asperges binnen gekregen van Jelmer Albada van Gaastsperges Asperges geteeld op Friese grond in de Bremer Wildernis. Op deze unieke locatie zullen wij zondag 29 april ook een aspergelunch organiseren. Midden in het weiland tussen de asperges genieten van een 3-gangen lunch aan lange tafels. Komende […]

11 april 2018

Recept stoplicht brownies

Hiep hiep hoera!! Gister was het Davin zijn verjaardag, de oudste zoon van BjØrn en Martrude. Hij is 5 jaar geworden en dan moet er natuurlijk ook getrakteerd worden. Davin heeft zelf deze stoplicht brownies uitgekozen. Een super leuk recept voor een kindertraktatie. Ingrediënten: 250 gram pure chocolade 425 gram boter 400 gram suiker 6 […]

4 april 2018

Recept Friese IJsthee

Yes! Komend weekend wordt het mooi weer, het kan op sommige plaatsen zelfs wel 20 graden worden. Dat betekend terrasweer en daar hoort een lekker verfrissend drankje bij. Daarom dit keer niet een recept uit de keuken, maar één van de bar. Een heerlijke Friese ijsthee. Ingrediënten  – 4 steranijs – 10 gram anijszaad – […]

21 maart 2018

Recept Gado gado salade

Het is weer tijd voor een Indonesisch gerecht. Deze salade zult u komend seizoen op de menukaart zien staan. Met onze Indonesische chef Dane Jacobs zal u meer Aziatische invloeden op de zomerkaart voorbij zien komen. Gado gado is een Indonesisch groente gerecht. Het is een mix van groenten met een gekookt ei en pindasaus. Laat […]

20 maart 2018

Voorstelronde Johanna van der Veen

Dan is het de beurt aan onze enige echte Johanna van der Veen. Na Thais en Indonesisch is het nu tijd voor een Friezin. Johanna is zeker geen onbekende meer voor de meeste gasten. Johanna kwam bij De Mallemok voor de functie 50/50 bediening en keuken. Toch is ze na 1 weekend in de bediening […]

14 maart 2018

Recept Suikerbroodpudding

  Speciaal voor de paasdagen heeft Johanna alvast een recept bedacht. Het duurt nog even voor dat de paasdagen beginnen, maar een goede voorbereiding is het halve werk ;).  Dit recept kan zowel bij de paasbrunch als bij het paasdiner als dessert geserveerd worden. Ik heb dit recept geleerd tijdens mijn leerlingenperiode voor de koksopleiding. Een […]

8 maart 2018

Recept Langoustine bisque

Wil jij uitblinken op een diner bij jou thuis voor vrienden of familie? Dan is dit hét recept om je kookkunsten te showen. Want wanneer er langoustine bisque op het menu staat klinkt het meteen heel chique, of niet? Het is een leuk recept om te maken vooral als je gek bent op schaal en […]

28 februari 2018

Recept Sleatemmer plaatkoek

Vanuit een oud familie recept van de familie Kielstra heeft De Mallemok deze heerlijke variant van de Blokzijler brok gemaakt. De opa van Martrude, Jan Kielstra, had vroeger een bakkerij aan de Wetering dicht bij Blokzijl. Een van zijn recepten was die van de Blokzijler brok. De Mallemok heeft het recept iets aangepast en heeft […]

22 februari 2018

Voorstelronde Dane Jacobs

Het volgende team member dat zichzelf gaat voorstellen is Dane Jacobs. Een nieuw gezicht binnen het bedrijf, althans Dane werkt hier ook alweer 8 maanden. Maar je weet wat zeggen “The time flies when you are having fun”. Wandee was de eerste die zichzelf heeft voorgesteld en nu is Dane aan de beurt. Naam: Dane […]

21 februari 2018

Recept Rendang

Het laatste weekend van februari is al weer aangebroken en ons Indonesische concept zal deze maand afsluiten. Het was een super maand waar al onze concepten voorbij zijn gekomen. Onze gasten hebben kunnen genieten van Thais, Wijn & Spijs, Beer, Burgers & Bites en als laatste dus het Indonesische concept. Om u alvast in de […]

14 februari 2018

Recept Graasburger

Na een fantastisch culinair weekend met heerlijke wijn en spijs combinaties is het nu tijd voor stoer eten.  Bjorn zal zijn recept onthullen voor “the best burger in town”. Wanneer je het over een hamburger hebt gaat het vooral over het vlees. Daarom is het ook belangrijk dat je vlees van goeie kwaliteit is. Wij […]

7 februari 2018

Recept spinaziesoep

Na een fantastisch weekend Thais eten is nu het gastronomische weekend aan de beurt. Speciaal daarvoor heeft Dane onze chef een leuk recept voor thuis bedacht. Het is niet een alledaagse soep maar wat is het lekker. Daarom leek het mij leuk om een recept te doen die je zelf niet zo snel thuis zal […]

2 februari 2018

Voorstelronde Wandee Chobtamkit

Na een heerlijke vakantie is het hele team weer klaar voor het nieuwe jaar. Iedereen is uitgerust en staan te popelen om te mogen beginnen. Het leek mij een leuk idee om ons vaste team één voor één aan jullie voor te stellen. Op deze manier leer je iedereen een beetje beter kennen. Je zult […]

31 januari 2018

Recept Pandan cake

Nog een paar dagen en dan hebben we onze Thaise avonden! Om het Thaise menu compleet te maken heeft Wandee nog één recept. Een heerlijk dessert die je ook bij de koffie of thee kan serveren.  Het is een cake maar niet zomaar één! Dit is een zachte luchtige cake met een felgroene kleur aan […]

24 januari 2018

Recept Pak dong saamrod

We blijven nog even in de Thaise sferen. Aangezien De Mallemok over 2 weken het Thaise diner organiseert heeft Wandee nog een leuk recept voor thuis. Dit recept past goed bij verschillende curry gerechten en vooral bij pittig eten. Misschien ken je het wel als Kimchi. Officieel komt dit gerecht uit de Koreaanse keuken. Maar […]

18 januari 2018

Recept Massaman beef curry

Bij De Mallemok zitten we in een Aziatische flow. Ook niet zo gek met twee koks die een Aziatische achtergrond hebben. En wie houdt er tegenwoordig nou niet van Aziatisch eten. Het is dé trend van 2018, Franse keuken met een Aziatische twist. De Mallemok was al een voorloper op deze trend. Dankzij Wandee koken […]

17 januari 2018

Terugblik 2017

Voor De Mallemok was 2017 een bijzonder jaar. Een jaar van zoeken, groeien én vinden. We hebben een nieuw logo, een aantal nieuwe mensen in het team, maar ook in De Mallemok waren er veranderingen. Januari: Topstart van het jaar Deze maand begon meteen hectisch. De Mallemok mocht de catering doen voor Eurosonic Noorderslag in […]

10 november 2017

De Mallemok in een nieuw jasje

De huisstijl van de Mallemok is vernieuwd. Het werd tijd voor een volgende stap. Bij onze wens om te blijven vernieuwen en te groeien, hoort een andere uitstraling. Een volwassen logo, eten met de seizoenen mee, streekproducten van de boer en een bijpassende website. Waarom? Na een aantal jaren verschillende concepten te hebben geprobeerd, hebben […]