Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

Ik accepteer de privacyvoorwaarden

Leveranciers

Leveranciers

De Kempenear

Zij fokken het varkensvlees op de meest diervriendelijke manier. De varkens kunnen altijd buiten lopen. Ze leven in een groep, net als in de natuur. Voor allemaal geldt dat ze normaal voer krijgen. Geen snel opfokvoer en zeker geen soja. ‘Zij een goed leven, wij een lekkere bout’.

Ale de Jager

Het visgebied van ‘Fiskersbedriuw Ale de Jager’ ligt tussen Grou en Drachten. Hij vist op het Pikmar, de Wide Ie en het water van Nationaal Park De Alde Feanen. De visserij in het midden van Friesland is een intensieve en bewerkelijke bezigheid. De paling laat zich in dit gebied moeilijk vangen. In het voorjaar is de paling vaak nog te mager, in het najaar trekken de volwassen palingen het gebied uit naar de zee. Door steeds zijn fuiken te verplaatsen en de paling actief op te zoeken, kan hij toch zijn quotum aan paling vangen

De Nylander

 Met grote toewijding en zorg maakt de familie Bokma een pure en smaakvolle boerenkaas, Camembert  en sinds kort ook boter. De productie van de Nylander kaas vraagt om de grootst mogelijke aandacht. Omdat we een natuurproduct maken is het belangrijk scherp te zijn op alle elementen van het kaasmaken. 

De Graasboerderij

In de weilanden rond de Graasboerderij in Sondel, grazen de koeien 8 maanden per jaar buiten. Het melk en vlees vee geniet dagelijks van verse grassen en kruiden. Hierdoor ontstaat biologisch vlees en zuivel waar levenskracht in zit. Smaakvol en lekker! Het hart van de Graasboerderij ligt bij een vruchtbare en van nature gezonde bodem. Door veel bewegen en een grote variatie aan gras en kruiden blijven de koeien gezond. Ze hebben daarom ook geen anti-biotica nodig. 

Gaast’sperge

Sinds 2015 verbouwt Gaast’sperges asperges op een stuk land in Gaasterland. Als geboren Gaasterlander wil de teler Jelmer graag de streek op de ‘menukaart’ zetten. De asperges verbouwt hij op duurzame wijze en wil daarmee een mooi, smakelijk en nieuw streekproduct aanbieden. Vanwege het telen van asperges op de gaast komt de naam Gaast’sperges tot stand. Zo kunnen we ook een ‘stukje’ Gaasterland proeven.

Tusken bosk en mar

In januari/februari worden meestal de eerste lammeren geboren. Als de lammeren groot genoeg zijn en zonder de melk van de moeder kunnen worden de schapen gemolken.
Dit gebeurt machinaal en 2 keer per dag. Begin maart wordt er weer gemolken en dus ook weer met het kaasmaken. Vanaf eind april grazen de schapen elke dag buiten in de wei. Dat verse gras bevordert de melkproductie en ook de smaak van de kaas.
Het bedrijf ligt in een mooie omgeving tussen de Gaasterlandse bossen en de Friese meren in, vandaar de naam Tusken Bosk en Mar (tussen bos en meer)