Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

Ik accepteer de privacyvoorwaarden

Recept Aspergesoep

Recept Aspergesoep

Het ‘witte goud’  is er weer. Wij hebben deze week de eerste asperges binnen gekregen van Jelmer Albada van Gaastsperges Asperges geteeld op Friese grond in de Bremer Wildernis. Op deze unieke locatie zullen wij zondag 29 april ook een aspergelunch organiseren. Midden in het weiland tussen de asperges genieten van een 3-gangen lunch aan lange tafels.

Komende zaterdag 21 april organiseren wij een aspergediner in de Mallemok. Een 4-gangen diner zal geserveerd worden met veelal producten van onze lokale leveranciers. Al deze leveranciers zullen tijdens het diner aanwezig zijn om u meer te vertellen over hun product.

Voor meer informatie over deze twee evenementen kunt u kijken op https://mallemok.nl/asperges/ U kunt reserveren door te bellen naar 0514-531300 of via het contact formulier op deze site.

Maar nu eerst een recept wat u thuis alvast kunt maken. Belangrijk is om de asperges altijd goed te schillen. Maar het is zonde om deze schillen weg te gooien. Hier kan je een heerlijke soep van maken. Wat heb je hier voor nodig?

Ingrediënten

0,5 kilo aspergeschillen

paar asperges voor garnituur

1 stuks foelie

1 stuks laurierblad

2 liter water

0,25 liter room

40 gram bouillonpoeder (kip of groente)

evt. roux of maizena om de soep wat dikker te maken

Zo maak je het

Schil de asperges en snij het einde eraf, deze is vaak een beetje hard. Zet de schillen op met 2 liter water, de foelie en laurier. Voeg ook de bouillonpoeder toe. Breng dit aan de kook en zet het vuur dan op zacht. Laat de soep een uur trekken zodat de smaak van de schillen goed vrij komt.

Schep hierna met een schuimspaan de schillen er weer uit. Voeg de room toe en bind de soep naar de gewenste dikte. Breng eventueel nog verder op smaak met peper/zout of bouillonpoeder.

De asperges kunnen afgekookt (ook lekker met foelie en laurier) en in stukjes gesneden worden voor soepgarnituur. 

Vindt je dit een leuk recept en heb je het thuis gemaakt laat het weten via Instagram, Facebook of Twitter door #mallemok of #demallemok te gebruiken.