Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

Ik accepteer de privacyvoorwaarden

Recept Gado gado salade

Recept Gado gado salade

Het is weer tijd voor een Indonesisch gerecht. Deze salade zult u komend seizoen op de menukaart zien staan. Met onze Indonesische chef Dane Jacobs zal u meer Aziatische invloeden op de zomerkaart voorbij zien komen.

Gado gado is een Indonesisch groente gerecht. Het is een mix van groenten met een gekookt ei en pindasaus. Laat alle ingrediënten goed afkoelen dan is de salade het lekkerst. Heb je andere groente in de koelkast dan is variëren natuurlijk ook leuk.

Ingrediënten voor de salade

250 gram aardappel

80 gram sperziebonen

1 gekookt ei

10 gram zoetzure groenten (bijvoorbeeld komkommer, radijs of paprika)

10 gram taugé

10 gram bosui

10 ml ketjap

50 gram komkommer

70 ml pindasaus

5 gram gebakken uitjes

Ingrediënten voor de pindasaus

20 gram sjalot

2 knoflookteentjes

1 eetlepel sambal oelek

½ stuk trassi

75 gram pindakaas

400 ml kokosmelk

15 gram palmsuiker

15 gram ketjap manis

1 limoenblaadje

Citroensap naar smaak

 

Zo maak je het

Maak eerst de pindasaus. Pel voor de saus de sjalot en knoflook snijd dit fijn. Fruit de ui, knoflook, sambal en trassi voor 5 min. Bak de pindakaas even mee en voeg dan de kokosmelk, palmsuiker, citroensap naar smaak en het limoenblaadje toe. Breng aan de kook en laat 5 min sudderen. Laat de pindasaus afkoelen.

Schil de aardappel en snij deze in dobbelsteen grote blokjes. Kook deze beetgaar. Blancheer de sperziebonen, deze mogen een beetje knapperig blijven. Snij de komkommer in blokjes of halve maantjes. Kook één ei, laat deze afkoelen en snij deze in vieren.

Meng in een kom de aardappel, komkommer en boontjes en maak deze aan met de pindasaus. Garneer de salade met taugé, gebakken uitjes, zoetzuur en ei. Maak de salade nog extra op smaak met her een der een drupje ketjap.

 

Tip

Serveer met kroepoek.

Trek? Serveer een schaaltje rijst erbij.

Voeg tempeh als extra ingrediënt toe, snij deze in blokjes en bak of frituur deze.

Vindt je dit een leuk recept en heb je het thuis gemaakt laat het weten via Instagram, Facebook of Twitter door #mallemok of #demallemok te gebruiken.