Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

Ik accepteer de privacyvoorwaarden

Recept Graasburger

Recept Graasburger

Na een fantastisch culinair weekend met heerlijke wijn en spijs combinaties is het nu tijd voor stoer eten.  Bjorn zal zijn recept onthullen voor “the best burger in town”.

Wanneer je het over een hamburger hebt gaat het vooral over het vlees. Daarom is het ook belangrijk dat je vlees van goeie kwaliteit is. Wij gebruiken voor deze burger het vlees van de Graasboerderij uit Sondel. Om er een echte Graasburger van te maken gebruiken we ook de eieren en de kaas van de Graasboerderij.  Ik zal jullie laten zien hoe mijn ultieme hamburger er uit ziet. De ketchup en de mayonaise die ik gebruik maken wij ook zelf, deze recepten zal ik later een keer aan jullie laten zien. Maar eerst beginnen we met de hamburger.

 

Ingrediënten voor 4 personen

4 hamburgers (170 gr. per hamburger)

4 hamburger broodjes

8 plakken belegen kaas

1 tomaat

2 augurken

1 halve ui

75 gr. gemengde sla

100 gr. bospaddenstoelen

8 plakken spek

4 eieren

1 eetlepel ketchup

1 eetlepel mayonaise

1/2 eetlepel grove mosterd

Zo maak je het

Was de groente en snij daarna de tomaat en augurken in plakjes en de ui in ringen.

Wanneer je een grill hebt gril de hamburger dan, zo niet bak dan de hamburger in een koekenpan voor 3 minuten aan elke kant (medium gebakken). Bak ondertussen in een andere koekenpan het spek, in het vet van het spek bak je de ui ringen, bospadenstoelen en als het past het eitje, zo niet pak er dan nog een pan bij. Wanneer de spek, ui, bospaddenstoelen en ei bijna klaar zijn  rooster je het hamburger broodje mee. 

Wanneer alles gebakken is haal alles van het vuur en begin met het bouwen van de hamburger. Begin alvast met het smeren van de broodjes. Doe op de bodem van het broodje de mayonaise en op het kapje de mosterd. Leg op de bodem van het broodje de sla, tomaten en augurken, daarop de hamburger met het spek, de ui, bospaddenstoelen en de kaas. Maak het af met het gebakken ei en ketchup.  Doe als laatst het bovenstuk van het broodje er op met een prikker. En de hamburger is klaar om op te eten!

Tip:

Vervang de ui door Jalapeño om er een pittige hamburger van te maken

Doe in plaats van de belegen kaas cheddar cheese op het broodje 

Als de spek krokant is gebakken voeg een beetje ahorn siroop toe voor een zoet/zoute smaak

 

Veel succes met het maken en lekker eten!

Groetjes Bjorn 

Vindt je dit een leuk recept en heb je het thuis gemaakt laat het weten via Instagram, Facebook of Twitter door #mallemok of #demallemok te gebruiken.

Wil je meerdere recepten van Bjorn proeven? Kom dan vrijdag 16 februari bij De Mallemok en geniet van Bjorn zijn heerlijke gerechten tijdens Beer, Burgers & Bites avond. Voor meer informatie klik hier. 

Wilt u ook wat anders proberen deze maand? Op vrijdag 23 en zaterdag 24 organiseren wij ook onze Indonesische avond. Waar kiest u voor?