Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

Ik accepteer de privacyvoorwaarden

Recept Langoustine bisque

Recept Langoustine bisque

Wil jij uitblinken op een diner bij jou thuis voor vrienden of familie? Dan is dit hét recept om je kookkunsten te showen. Want wanneer er langoustine bisque op het menu staat klinkt het meteen heel chique, of niet? Het is een leuk recept om te maken vooral als je gek bent op schaal en schelpdieren. Het is een favoriet van veel van onze gasten. Ze zullen er zelf een blokje voor om fietsen of rijden. En nu heb jij de kans om deze soep thuis te maken.

Bisque is een soep dat wordt gemaakt van o.a. de schalen van schaaldieren. Dit klinkt misschien een beetje raar maar er zit heel veel smaak aan de schalen als je die bakt, dus niet weggooien als je een keer kreeft, garnalen of langoustines eet. Eet je dit niet zo vaak dan kan je de schalen ook bij de visboer bestellen. Voor dit recept gebruiken wij langoustine, dit is een kleine kreeftachtige met een rozig pantser en twee scharen.

Ingrediënten

400 gr. Langoustine karkassen koppen en scharen

200 gr. Hollandse garnalendoppen of kraakgarnalen

1 grote ui

1,5 winterpeen

½  knolselderij

4 stengels bleekselderij

½  venkel

1 spaanse peper

3 stuks steranijs

2 teentjes knoflook

2 laurierblaadjes

2 liter kippenbouillon

1 eetlepel tomatenpuree

20 gr. boter

25 gr. bloem

Zo maak je het

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en doe de koppen en de schalen van de langoustines erbij. Even goed aanzetten zodat de smaken uit de langoustines vrij komen. Voeg de tomatenpuree toe en laat het ontzuren. 

Snij ondertussen de groente in grove stukken en doe het daarna in de pan. Laat het geheel stoven. Doe de boter en bloem erbij en laat het even garen. Voeg daarna de bouillon toe tot dat alles net onder water staat en breng het geheel aan de kook.

Breng het geheel op smaak met peper en zout. 
Als je een hele krachtige keukenmachine hebt kan je de soep hier in pureren, verwijder daarvoor eerst de scharen maar niet de schalen, de scharen kunnen je keukenmachine beschadigen. Daarna de soep een keer zeven.

Tip

Bestel de langoustine schalen en Hollandse garnalendoppen bij de visboer

Serveer deze soep in kleine schaaltjes tijdens een feestje als hapje

Serveer in de soep diverse zeevruchten als garnituur.

 

Vindt je dit een leuk recept en heb je het thuis gemaakt laat het weten via Instagram, Facebook of Twitter door #mallemok of #demallemok te gebruiken.

Wilt u ook wat anders proberen deze maand? Elk weekend in maart kunt u genieten van Shared Dining. Graag willen wij u betrekken bij het maken van onze menukaart voor aankomende zomer. Door middel van een 4 gangen shared dining menu zullen wij 3 verschillende gerechten per gang presenteren. Daarover ontvangen we graag uw feedback.

Daarnaast komt De Mallemok in actie voor Ronald McDonald Friesland huis. Ook daar kunt u een steentje in bijdragen. Voor meer informatie over deze actie klik hier.