Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

Ik accepteer de privacyvoorwaarden

Recept Massaman beef curry

Recept Massaman beef curry

Bij De Mallemok zitten we in een Aziatische flow. Ook niet zo gek met twee koks die een Aziatische achtergrond hebben. En wie houdt er tegenwoordig nou niet van Aziatisch eten. Het is dé trend van 2018, Franse keuken met een Aziatische twist. De Mallemok was al een voorloper op deze trend. Dankzij Wandee koken wij al 4 jaar enigszins Thais alleen was het nog niet zo bekend onder de Friezen. Maar nu weten wij het zeker Friesland is klaar voor de Aziatische keuken!

Omdat we twee experts hebben of het gebied van Thais en Indonesisch koken kan De Mallemok ook daadwerkelijk authentieke Aziatische gerechten serveren. 

De Mallemok zal vanaf nu regelmatig haar geheimen onthullen door onze recepten stap voor stap met je te delen.

Wandee trapt af en zal jullie nu één van haar favoriete recepten uitleggen.

Thais of Indonesisch koken lijkt heel moeilijk met de vele ingrediënten maar het is eigenlijk heel makkelijk. Massaman beef curry komt uit de Thaise keuken. Ik heb speciaal voor de Thaise avond een recept uitgekozen die jullie thuis kunnen maken. Zo kun je alvast in de Thaise sferen te komen. Deze curry is niet te pittig en is toegankelijk voor iedereen. 

 

Ingrediënten voor 4 personen

85 gr. Ongezouten geroosterde pinda’s

400 ml kokosmelk

4 eetlepels massaman curry pasta

600 gr. Runderstoofvlees in blokjes

450 gr. Zoete aardappel

rode puntpaprika 

1 rode peper

1 rode ui

4 limoenblaadjes (te vinden in het vriesvak bij verschillende supermarkten) 

1 kaneelstokje

1 eetlepel bruine suiker

250 gr. Jasmijn rijst

Zo maak je het

Was de groenten voor gebruik. Snij de zoete aardappel en de rode ui in kleine blokjes en de puntpaprika in lange stukken.

Verwarm 2 eetlepels kokosmelk in een grote stoofpan (gebruik de dikke crème boven op de kokosnootmelk). Voeg de curry pasta toe en bak dit 1 minuut lang. Roer daarna het vlees erdoor tot dat het goed gemixt is met de curry en kokosmelk.

Zet het vuur laag en voeg de rest van de kokosmelk, zoete aardappel, rode ui, limoenblaadjes, kaneel, bruine suiker en de pinda’s (hou een beetje pinda’s over voor decoratie) toe aan het vlees. Leg de deksel op de pan en laat het vlees langzaam koken voor 2 uren tot dat het vlees gaar en mals is.

Kook de rijst zoals op de verpakking staat. Serveer de curry met de rest van de pinda’s en puntpaprika als decoratie. Maak op smaak met peper en zout. Klaar om te serveren!

Heel veel succes en Kin hai aroy! (Eet smakelijk!)

Groetjes,

Wandee Chobtamkit

Tip:

Vindt je dit een leuk recept en heb je het thuis gemaakt laat het weten via Instagram, Facebook of Twitter door #demallemok of #mallemok te gebruiken.

Wil je meerdere recepten van Wandee proeven? Kom dan vrijdag 2 of zaterdag 3 februari bij De Mallemok en geniet van Wandee haar Thaise gerechten. Voor meer informatie klik hier. 

Niet alleen Thais komt langs deze maand maar meerdere concepten zullen er geserveerd worden in februari.