Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

Ik accepteer de privacyvoorwaarden

Recept Pak dong saamrod

Recept Pak dong saamrod

We blijven nog even in de Thaise sferen. Aangezien De Mallemok over 2 weken het Thaise diner organiseert heeft Wandee nog een leuk recept voor thuis.

Dit recept past goed bij verschillende curry gerechten en vooral bij pittig eten. Misschien ken je het wel als Kimchi. Officieel komt dit gerecht uit de Koreaanse keuken. Maar de Thaise keuken heeft een eigen variant. De Thaise variant heet pak dong saamrod wat gefermenteerde groente met drie smaken betekend (zoet, zuur en zout). Het wordt wel op de zelfde manier bereid als Kimchi. Je moet even geduld hebben voor je dit gerecht kan eten. Maar het is zeker de moeite waard om te wachten.

Moet je dus nog even wachten om je eigen Kimchi? Kom het dan alvast proeven tijdens het Thaise diner op 2 of 3 februari.

Ingrediënten  

Zo maak je het

Start met het ontvetten van de pot waar de Pak dong saamrod in gaat. Doe de pot in een grote pan met kokend water voor 20 minuten. Op deze manier ontvet de pot en zitten er geen bacteriën meer in. Na 20 minuten laat de pot afkoelen. 

Begin met het wassen van de groentes. Snij daarna alle andere groente in lange stukken. Mix en kneed de gesneden groentes goed door elkaar in een grote kom. Door het kneden worden de groentes zachter. 

Doe de knoflook, gember, suiker, zout, natuur azijn, Sweet chili saus en paprika poeder in een mixer en maak er een saus van. Het kan ook met een staafmixer. 

Wanneer de saus goed gemixt is voeg je dit toe aan de groentes. Mix en kneed dit goed door elkaar met je handen. 

Doe daarna de groente in de pot. Zet het een week in de koelkast. Na een week kun je genieten van deze heerlijke Pak dong saamrod.

Het duurt even maar dan heb je ook wat!

Tip:

Hoe langer je het laat staan hoe lekkerder het wordt.

Varieer met de groentes: gebruik een keer taugé, komkommer, spitskool, radijsjes of koolraap.

Wil je het nog pittiger doe er 2 of 3 gesneden rode pepers in. 

Serveer het bij Curry’s en pittige gerechten

Heel veel succes en Kin hai aroy! (Eet smakelijk!)

Groetjes,

Wandee Chobtamkit

Vindt je dit een leuk recept en heb je het thuis gemaakt laat het weten via Instagram, Facebook of Twitter door #mallemok of #demallemok te gebruiken.

Wil je meerdere recepten van Wandee proeven? Kom dan vrijdag 2 of zaterdag 3 februari bij De Mallemok en geniet van Wandee haar Thaise gerechten.Voor meer informatie klik hier. 

Niet alleen Thais komt langs deze maand maar meerdere concepten zullen aanbod komen in februari.