Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

Ik accepteer de privacyvoorwaarden

Recept Pandan cake

Recept Pandan cake

Nog een paar dagen en dan hebben we onze Thaise avonden! Om het Thaise menu compleet te maken heeft Wandee nog één recept. Een heerlijk dessert die je ook bij de koffie of thee kan serveren. 

Het is een cake maar niet zomaar één! Dit is een zachte luchtige cake met een felgroene kleur aan de binnenkant. De groene kleur ontstaat door de sap van de pandanbladeren. Deze cake is het populairste dessert in Zuidoost Azië en overal wordt het op een andere manier bereidt. Deze Thaise variant wordt gemaakt van vooral lokale ingrediënten, waaronder het sap van de pandanbladeren, crème van de kokosnoot, vruchtvlees van jonge kokosnoten en kokossuiker. Daarnaast is de structuur van de Thaise pandan cake anders, de buitenkant is krokant en de binnenkant is zacht.

Ingrediënten  

100 gr. Bloem

1 theelepel baking soda

120 gr. Suiker

1 mespunt zout

1 vanille stokje

6 eieren

40 gr. Zonnebloemolie

2 druppels pandan extract

40 gr. Kokosmelk

Boter voor het invetten

Zo maak je het

Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Gebruik een taart vorm van 24 cm en vet deze in met boter en leg er bakpapier overheen.

Doe de bloem, baking soda en zout door een zeef. Scheidt daarna de eieren en bewaar het eiwit apart. Doe het eigeel bij de bloem en mix het door elkaar. Voeg na het mixen de zonnebloemolie, kokosmelk, merg van een vanillestokje en 2 druppels pandan extract toe en mix het goed door elkaar.

Doe het eiwit in een andere kom en mix het 1 minuut op de hoge stand. Voeg daarna beetje bij beetje de suiker toe tijdens het mixen tot dat het eiwit is opgesteven. 

Spatel het eiwit voorzichtig door het andere beslag zodat het mooi luchtig blijft. Doe het daarna in de vorm en zet het 15 – 20 minuten in de oven. Om er zeker van te zijn dat de cake klaar is controleer met een prikker of de cake gaar is. 

Laat de cake een paar minuten afkoelen en haal dan de taartvorm er van af. De cake is klaar om te eten! 

 

Tip:

Zorg dat de eieren goed op kamertemperatuur zijn. De eieren en de pandan zorgen namelijk voor de kleur 

Serveer met een kokosnoot custard of roomboter

Deze cake is als dessert bijvoorbeeld lekker met kokos-ijs, groene thee ijs of natuurlijk lekker met een bolletje vanille ijs. 

Of  lekker bij de koffie of  Thaise muntthee

 

Heel veel succes en Kin hai aroy! (Eet smakelijk!)

Groetjes,

Wandee Chobtamkit

Vindt je dit een leuk recept en heb je het thuis gemaakt laat het weten via Instagram, Facebook of Twitter door #mallemok of #demallemok te gebruiken.

Wil je meerdere recepten van Wandee proeven? Kom dan vrijdag 2 of zaterdag 3 februari bij De Mallemok en geniet van Wandee haar Thaise gerechten.Voor meer informatie klik hier. 

Niet alleen Thais komt langs deze maand maar meerdere concepten zullen aanbod komen in februari.