Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

Ik accepteer de privacyvoorwaarden

Recept Rendang

Recept Rendang

Het laatste weekend van februari is al weer aangebroken en ons Indonesische concept zal deze maand afsluiten. Het was een super maand waar al onze concepten voorbij zijn gekomen. Onze gasten hebben kunnen genieten van Thais, Wijn & Spijs, Beer, Burgers & Bites en als laatste dus het Indonesische concept.

Om u alvast in de stemming te laten komen heb ik een leuk Indonesisch recept voor thuis op papier gezet.

Veel mensen denken altijd dat Aziatische gerechten altijd pittig moeten zijn maar dat is helemaal niet zo. Net als dit recept kun je het zo pittig maken als je zelf wilt. Daarnaast lijkt het een heel moeilijk recept omdat er heel veel ingrediënten in gaan maar het is heel gemakkelijk. Tegenwoordig zijn veel van de ingrediënten gewoon in de supermarkt te krijgen en hoef je niet meer perse naar een Toko te gaan. Speciaal voor het Indonesische concept heb ik gekozen voor mijn favoriete gerecht, namelijk Rendang.

Ingrediënten voor 4 personen

1 kilo stoofvlees

2 kemirinoten

1 theelepel korianderzaad

1 theelepel komijnzaad

1/2 theelepel kurkuma

1 cm stuk laos

1 cm stuk gember

3 teentjes knoflook

1/2 eetlepel trassi (garnalenpasta)

1 rode peper (Spaans)

1 ui

0,3 liter kokosroom

1 limoenblad

1/2 eetlepel sambal oelek

sap van 1/2 limoen

1 stengel citroengras

Zo maak je het

Snijd het vlees in blokjes van ongeveer 1 cm. Pel de ui, laos en de knoflook en verwijder de steeltjes van de rode peper en snij alles fijn.

Maak de kemirinoten, korianderzaadjes en komijnzaadjes fijn in een vijzel met een stamper. Voeg de ui, knoflook, pepertjes, laos, gember en kurkuma er aan toe en stamp het tot een pasta. Dit mengsel wordt ook wel de boemboe genoemd. Kneus ondertussen het citroengras.

Breng de kokosroom samen met de boemboe en trassi aan de kook en laat dit zachtjes 10 min pruttelen. Roer het vlees, limoenblad, citroengras, limoensap, en zout naar smaak door de de kokosroom. Laat dit ongeveer 2 uren zachtjes sudderen tot het vlees gaar is en de kokosroom volledig is ingekookt.

Tip:

Serveer de rendang met jasmijn rijst

Als u nog rendang over heeft kunt u het ook op brood serveren

Selamat makan (eet smakelijk)

Groetjes Dane

 

Vindt je dit een leuk recept en heb je het thuis gemaakt laat het weten via Instagram, Facebook of Twitter door #mallemok of #demallemok te gebruiken.

Wil je meerdere recepten van Dane proeven? Kom dan vrijdag 23 of zaterdag 24 februari bij De Mallemok en geniet van Dane zijn heerlijke gerechten tijdens het Indonesische weekend. Voor meer informatie klik hier.