Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

Ik accepteer de privacyvoorwaarden

Recept spinaziesoep

Recept spinaziesoep

Na een fantastisch weekend Thais eten is nu het gastronomische weekend aan de beurt. Speciaal daarvoor heeft Dane onze chef een leuk recept voor thuis bedacht.

Het is niet een alledaagse soep maar wat is het lekker. Daarom leek het mij leuk om een recept te doen die je zelf niet zo snel thuis zal maken. En het is niet alleen lekker, het is ook nog eens heel eenvoudig om te maken. Door de extra bij gerechtjes zoals een gepocheerd eitje en een kaasstengel bij te serveren maakt het nog net even wat anders. 

Ingrediënten voor 4 personen

Spinaziesoep

600 gr verse spinazie

400 gr ongeklopte slagroom

300 ml water

1 theelepel groenten bouillonpoeder

Halve ui

1 knoflookteen

¼ theelepel Nootmuskaat

Zout en peper naar smaak

Gepocheerd ei

4 eieren

0,50 liter water

0,50 liter azijn

Kaasstengel: 

2 bladerdeeg plakken

1 eigeel

10 gr. Parmezaanse kaas

¼ theelepel Komijnpoeder.

¼ theelepel Kerriepoeder

Mespuntje Zout

Zwarte sesamzaad

Zo maak je het

Spinaziesoep

Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in een diepe pan.

Was de spinazie goed. Bak daarna de spinazie even mee met de ui en de knoflook. Voeg het water, slagroom en groenten bouillonpoeder toe en breng dit aan de kook.

Pureer de soep met een staafmixer totdat dit helemaal fijn is. Breng op smaak met zout en nootmuskaat.

Gepocheerd ei:

Breng 0,50 liter water en 0,50 liter azijn aan de kook in een grote pan. Roer met een spatel een kolk in het water. Wanneer het aan de kook is breek de 4 eieren rustig 1 voor 1 in het midden van de kolk toe.

Kook  de eieren 4 minuten en zet daarna het vuur zacht. Laat het ei nog voor een minuut staan. Haal de eieren uit het water en laat dit afkoelen.

Kaasstengel

Smeer beide bladerdeeg plakken in met eigeel. Bestrooi 1 plak met komijn, kerriepoeder , zout en geraspt Parmezaanse kaas. Leg de andere plak erop en druk dit goed aan met een deegroller.

Laat dit even opstijven in de vriezer. Door dat het is bevroren kan je er makkelijker rechte plakken van snijden. Snij de plakken ongeveer 5mm dik. Bestrijk met eigeel en strooi er sesamzaad op. Bak dit af op 160 graden voor 20 min.

Serveren van de soep

Schep de soep in een soepkom. Leg voorizichtig het gepocheerde eitje in het midden van de kom. Leg als finishing touch de kaasstengel op de kom zoals je ziet op de foto. En smullen maar!

Tips:

Voor in de soep kan je in plaats van de bouillonpoeder een schepje grovemosterd gebruiken

In plaats van het ei kun je ook kiezen voor gebakken paddenstoelen

Vervang bij de kaasstengel de kerriepoeder voor ras el hanout mijn persoonlijke favoriet!

 

Succes met koken en eet smakelijk!

Groetjes Dane 

Vindt je dit een leuk recept en heb je het thuis gemaakt laat het weten via Instagram, Facebook of Twitter door #mallemok of #demallemok te gebruiken.

Wil je meerdere recepten van Dane proeven? Kom dan vrijdag 9 of zaterdag 10 februari bij De Mallemok en geniet van Dane zijn heerlijke gerechten.Voor meer informatie klik hier. 

Wilt u ook wat anders proberen deze maand? Er komen meerdere concepten aanbod. Zoals Beer,burgers and Bites 16 februari en het laatste weekend van februari Indonesisch. Waar kiest u voor?