Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

Ik accepteer de privacyvoorwaarden

Recept stoplicht brownie

Recept stoplicht brownies

Hiep hiep hoera!! Gister was het Davin zijn verjaardag, de oudste zoon van BjØrn en Martrude. Hij is 5 jaar geworden en dan moet er natuurlijk ook getrakteerd worden. Davin heeft zelf deze stoplicht brownies uitgekozen. Een super leuk recept voor een kindertraktatie.

Ingrediënten:

250 gram pure chocolade

425 gram boter

400 gram suiker

6 eieren (350 gram)

220 gram bloem

20 gram cacaopoeder

Smarties of M&M’s in rood, oranje en groen

Zo maak je het:

Smelt de chocolade en de boter au bain-marie. Wat is au bain-marie?? Zet een pannetje op met water en breng dit aan de kook, zet het vuur dan op zacht. Zet hier een kom op, die iets groter is dan de pan, met de chocolade en boter. Door de warmte van het water in de pan gaat de chocolade en boter smelten, maar op deze manier kan de boter en chocolade niet aanbranden. Super handig dus!

Zeef ondertussen de bloem en de cacaopoeder.
Klop met een mixer de eieren en suiker schuimig in ongeveer 3 minuten. Voeg dan de gezeefde bloem en cacaopoeder toe. Klop dit voor ongeveer 5 minuten. Als het goed is, is nu ondertussen de chocolade en boter gesmolten. Voeg dit als laatste toe en meng dit nog even goed.
Vet een bakblik in met wat boter of bekleed de vorm met bakpapier. Giet het beslag hierin.
Bak de brownie af op 175 graden voor ongeveer 25 minuten.

Smelt nog een beetje chocolade en giet die over de afgebakken (afgekoelde) brownie, leg de M&M’s erop in de juiste volgorde; rood, oranje, groen. Zo krijg je echte stoplicht brownies. Als de chocolade weer stolt blijven de M&M’s goed zitten. Snij ze hierna in stukken.

Vindt je dit een leuk recept en heb je het thuis gemaakt laat het weten via Instagram, Facebook of Twitter door #mallemok of #demallemok te gebruiken.