Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

Ik accepteer de privacyvoorwaarden

Recept Suikerbroodpudding

Recept Suikerbroodpudding

 

Speciaal voor de paasdagen heeft Johanna alvast een recept bedacht. Het duurt nog even voor dat de paasdagen beginnen, maar een goede voorbereiding is het halve werk ;).  Dit recept kan zowel bij de paasbrunch als bij het paasdiner als dessert geserveerd worden.

Ik heb dit recept geleerd tijdens mijn leerlingenperiode voor de koksopleiding. Een recept dat je een keer moet proberen want het is echt om te smullen. Een leuk recept als je een Fries tintje wilt geven aan je paasbrunch of diner. Het is een super makkelijk om te maken en het is ook zo klaar. En het mooiste is nog je hoeft het niet af te laten koelen want warm is het het aller lekkerst. 

Ingrediënten

1 Fries suikerbrood

2 eieren

150 ml slagroom zonder suiker

1 theelepel kaneel

1 theelepel speculaaskruiden

3 eetlepels suiker

150 gram boter (kamertemperatuur)

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet daarna de taartvorm in of bekleed deze met bakpapier. Snij dunne plakken van het suikerbrood, leg één laag suikerbrood in de taartvorm en druk het goed aan. Besmeer deze laag met boter en doe er wat suiker, kaneel en speculaaskruiden er op.

Leg de tweede laag suikerbrood erop en herhaal het proces net zo lang tot dat het suikerbrood op is. De bovenste laag ook besmeren met boter, suiker en kruiden.

Kluts de eieren en doe de slagroom hier doorheen. Giet dit mengsel over het suikerbrood. Druk met je vingers het mengsel in het suikerbrood en druk het goed aan. Doe de taartvorm in het midden van de oven voor ongeveer 15 – 18 minuten.

Tip:

Het lekkerst om warm te serveren

Serveer met een bolletje ijs of vanillesaus

Ook lekker bij de koffie of thee 

Vindt je dit een leuk recept en heb je het thuis gemaakt laat het weten via Instagram, Facebook of Twitter door #mallemok of #demallemok te gebruiken.

Wilt u ook wat anders proberen deze maand? Elk weekend in maart kunt u genieten van Shared Dining. Graag willen wij u betrekken bij het maken van onze menukaart voor aankomende zomer. Door middel van een 4 gangen shared dining menu zullen wij 3 verschillende gerechten per gang presenteren. Daarover ontvangen we graag uw feedback.

Daarnaast komt De Mallemok in actie voor Ronald McDonald Friesland huis. Ook daar kunt u een steentje in bijdragen. Voor meer informatie over deze actie klik hier