Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

Ik accepteer de privacyvoorwaarden

Terugblik 2017

Terugblik 2017

Voor De Mallemok was 2017 een bijzonder jaar. Een jaar van zoeken, groeien én vinden. We hebben een nieuw logo, een aantal nieuwe mensen in het team, maar ook in De Mallemok waren er veranderingen.

Januari: Topstart van het jaar

Deze maand begon meteen hectisch. De Mallemok mocht de catering doen voor Eurosonic Noorderslag in Groningen. Een evenement met 10.000 bezoekers waarvoor we waren uitgekozen om het ontbijt en lunch te verzorgen. Een flinke klus, In 8 jaar horecawerk heb ik nog nooit zo lang achterelkaar op mijn benen gestaan. Ondanks de lange dagen kijken we met veel plezier en voldoening terug op deze fantastische happening.

Februari: Een maand voor nieuwe plannen

Na een maand vol voorbereidingen en hard werken was februari een stuk rustiger. Zo was er meer tijd om na te denken en plannen te maken voor de zomer. Ondertussen hadden we het Thaise weekend gepland. Op deze avonden werd de passie van onze Thaise chef-kok Wandee gedeeld met onze gasten. Ze genoten van een heerlijk 4-gangen diner met authentieke Thaise gerechten. 

In februari 2018 gaan we weer een weekend organiseren. In deze maand wordt er niet alleen Thais gekookt maar nog veel meer. Kom je ook? Reserveren kan al. Klik hier voor meer informatie.

Maart: Cocktails, bites and more

In deze maand organiseerden we de cocktails, bites and more avond. De Mallemok was voor één avond omgetoverd tot hippe club met dj, cocktails en loungebanken. De avond had een Aziatisch tintje, er werden verschillende Thaise hapjes en sushi geserveerd. De voetjes gingen van de vloer en het werd een hele gezellige avond. 

Dit was ook de maand dat Fokke (chef de partie) het team kwam versterken. Hij maakt de lekkerste plaatkoeken, gebak en andere zoetigheden. Kom zeker zijn monchou-taart proeven in de zomer!

April: Voorbereiding voor het hoogseizoen

Vanaf april vliegt de periode voorbij en voor je het weet is het september. In deze maand organiseerde De Mallemok voor de tweede keer het aspergediner. Bij dit diner werden de leveranciers uitgenodigd om de gasten hun producten te laten proeven en hun verhaal daarachter te vertellen.

Een bijzonder moment van april was de aspergelunch. Voor het eerst werd deze lunch georganiseerd midden in het weiland waar de asperges live voor de gasten werden gestoken. Het was een prachtige, unieke setting. Aan lange tafels in het gras genoten de gasten van een 4-gangen aspergelunch. Het was een prachtige en onvergetelijke dag!  Reserveren kan al voor dit jaar. Datum volgt op de website en Facebook.

Zie hier de foto’s van de aspergelunch. 

Mei: De drukte begint

De zon scheen en de terrassen stroomden vol. Een mooie maand voor het team om te wennen aan alle drukte. In deze maand is De Mallemok een samenwerking aangegaan met Zeilschool de Morra. Wij hebben tijdens de zomermaanden elke dag de maaltijden voor de cursisten mogen verzorgen. Door die extra drukte was er meer ruimte nodig om te kunnen voorbereiden. Daarom is Bjorn druk bezig geweest samen met de hulp van zijn vader om de nieuwe keuken op tijd af te krijgen. En dat is gelukt, het is een prachtige keuken geworden. In 2018 zijn de toiletten aan de beurt. Aangezien de toiletten plaats hebben gemaakt voor de nieuwe keuken. Houdt onze Facebook in de gaten over de update van de verbouwing. 

Juni, juli en augustus: Het zomerseizoen

Om het zomerseizoen te openen organiseerde de Mallemok een avond; beer, burgers and bites. Onbeperkt genieten van hamburgers, spareribs met een heerlijk koud biertje.

Al snel merkten we dat het seizoen was begonnen want de foodtruck ging het hele land door. We stonden in Ruigahuizen, bij de Friese Ballonfeesten in Joure, In to the Grave Leeuwarden, Dynamo Eindhoven, meermaals in Hemelum bij It Flinkeboskje en op nog meer andere plekken. 

Naast alle drukte kreeg ik een leuk nieuwtje te horen. Er kwam een email binnen met het nieuws dat ik mijn scriptie had gehaald en afgestudeerd ben aan de Hogere Hotelschool in Leeuwarden. ‘Pop the champagne’!

Een ander leuk nieuwtje was dat onze nieuwe chef-kok Dane Jacobs het team kwam versterken. Dankzij Dane zijn afkomst en Bjorns Indonesische roots is De Mallemok Warung Boemboe begonnen. Dit concept kun je in februari al komen proeven tijdens onze ontdek De Mallemok maand.

Klik hier voor meer informatie.

Hieronder een leuke foto van een bruiloft bij It Flinkeboskje waar De Mallemok met de foodtruck stond. De foto is gemaakt door Anouk Wubs. 

September, oktober en november: De rust is terug

Hoera, in september kreeg ik een vast contract. En er was nog meer te vieren; Martrude is zwanger! We zetten beschuit met roze muisjes klaar. Bjorn, Martrude, Davin en Jandrick krijgen een dochter en zusje.

Allemaal fantastisch nieuws maar De Mallemok draaide gewoon door. Deze maanden waren een mooie  periode om voor te bereiden op de komende feestdagen. Menu’s bedenken, wijnen uitzoeken en andere voorbereidingen om er weer een fantastische kerst van te maken. Naast alle voorbereidingen verzorgden we de caterings in de Oosterpoort in Groningen. In De Mallemok was er ook van alles te doen. Zo waren er verschillende feesten en een mooie bruiloft.

December: Laatste maand van het jaar

Tijdens de kerstdagen waren we twee dagen compleet volgeboekt. We ontvingen deze dagen 300 gasten en serveerden een heerlijk 4-gangen menu. Het was een geweldige kerst. Iedereen heeft genoten zowel de gasten als het team. Een kerst om niet snel meer te vergeten.

Net voor het nieuwe jaar begon, legden we de huisstijl van de Mallemok onder de loep. Bekijk mijn vorige blog over hoe en waarom.

En toen was het jaar weer voorbij.

2017 was…

Voor mij en De Mallemok een heel interessant en goed jaar. We hebben heel veel leuke en mooie dingen gezien tijdens de reis die De Mallemok het afgelopen jaar heeft afgelegd. Geweldige caterings verzorgd, fijne gasten ontvangen en een enthousiast team is samengesteld.

Ik wil namens Bjorn en Martrude iedereen bedanken. Dankzij ons team, leveranciers, samenwerkingen en natuurlijk onze gasten hebben we er een fantastisch mooi jaar van gemaakt. Graag zie ik iedereen terug in 2018!