Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

Ik accepteer de privacyvoorwaarden

Voorstelronde Dane Jacobs

Voorstelronde Dane Jacobs

Het volgende team member dat zichzelf gaat voorstellen is Dane Jacobs. Een nieuw gezicht binnen het bedrijf, althans Dane werkt hier ook alweer 8 maanden. Maar je weet wat zeggen “The time flies when you are having fun”. Wandee was de eerste die zichzelf heeft voorgesteld en nu is Dane aan de beurt.

Naam: Dane Jabobs

Geboren in: Amsterdam

Lievelingseten: Rendang

Werkt bij De Mallemok sinds: Juli 2017

 

Ik zal mijzelf even voorstellen

Mijn naam is Dane Jacobs en ik kom oorspronkelijk uit Amsterdam, maar mijn roots liggen in Indonesië. Voor de liefde ben ik in september vorig jaar naar Friesland verhuisd en heb ik ervoor gekozen om bij De Mallemok te gaan werken. Ik ben hier gaan werken, omdat De Mallemok erg divers is qua werkzaamheden. Van een zes gangen diner op locatie met lokale producten tot aan een Beer, Burgers & Bites concept op festival ‘In To The Grave’ in Leeuwarden. Alles kan!! Bij De Mallemok krijg ik ook de kans om mijn Indonesische kookkunsten te laten zien.

Waar het allemaal begon

Mijn liefde voor koken begon natuurlijk, omdat mijn oma, moeder en tantes altijd al in de keuken stonden. Ze maakten de meest lekkere gerechten voor de familie en ik bemoeide me er toen altijd al mee. Ik wilde altijd alles proeven en proberen. Toen ik op de basisschool zat wist ik al dat ik kok wilde worden. Na mijn middelbare school ben ik meteen begonnen aan mijn koks vooropleiding aan de Berkhoff in Amsterdam. Binnen twee jaar ben ik daar geslaagd als basis kok. Vervolgens ben ik gestart op het ROC aan de Westerstraat waar ik mijn niveau 2 (kok) en niveau 3 (zelfstandig werkend kok) heb afgerond met een diploma!

En toen…

Daarna ben ik fulltime gaan werken in diverse restaurants en hotels. Uiteindelijk heb ik de meeste ervaring opgedaan bij restaurant D’ Vijff Vlieghen en restaurant Moon beide gevestigd in Amsterdam.

Bij D’ Vijff Vlieghen begon ik als leerling en ben ik binnen 7 jaar uitgegroeid tot volwaardig sous-chef onder begeleiding destijds van chef-kok Jeroen Groot en chef-kok Sander Klaasen. Het beheersen van alle keukenafdelingen en het functioneren als sous-chef waren toch mijn hoogte punten van mijn periode bij D’ Vijff Vlieghen. Na 7 mooie jaren kreeg ik de kans om in het nieuwe restaurant Moon te gaan werken als junior sous-chef onder begeleiding van chef Tommy den Hartog en sous-chef Hans Geertsema. Onder Moon heb ik op een heel ander en hoger niveau leren koken waar ik erg trots op ben.

Bij De Mallemok heb ik de kans gekregen om als chef-kok aan de slag te kunnen gaan. Ik hoop in deze functie samen met het team de verschillende concepten binnen De Mallemok te verbeteren en te perfectioneren.

We zijn al druk bezig met het menu voor het nieuwe zomerseizoen. Vanaf maart kunt u die alvast proeven en proberen. Heeft u nog leuke tips en nieuwe ideeën laat het ons dan weten.