Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

Ik accepteer de privacyvoorwaarden

Voorstelronde Johanna van der Veen

Voorstelronde Johanna van der Veen

Dan is het de beurt aan onze enige echte Johanna van der Veen. Na Thais en Indonesisch is het nu tijd voor een Friezin. Johanna is zeker geen onbekende meer voor de meeste gasten. Johanna kwam bij De Mallemok voor de functie 50/50 bediening en keuken. Toch is ze na 1 weekend in de bediening voor 100% naar de keuken gegaan, maar er zijn een aantal veranderingen aan het plaats vinden voor Johanna, u leest het hier….

Naam: Johanna van der Veen

Geboren in: Oudemirdum

Bijnaam: Hanna

Werkt bij De Mallemok sinds: maart 2016

Goeie,

Mijn naam is Johanna van der Veen, geboren en getogen in Oudemirdum. Dit seizoen wordt mijn derde jaar bij de Mallemok.

Al toen ik jong was vond ik het leuk om met koken bezig te zijn. Eerst waren het simpele gerechtjes maken met mijn ‘mem’ zoals een cake of snert met mijn ‘heit’. Later ging ik zelf wat meer proberen. Ook het verzamelen van kookboeken vond ik mooi, al was het alleen maar om alle foto’s te bekijken.

In 2008 ben ik begonnen met de Middelbare Hotelschool deze heb ik in 2010 afgerond. Hierna ben ik verder gegaan met de Hogere Hotelschool en tijdens het afronden van mijn afstudeer scriptie heb ik ook de opleiding voor Basiskok gevolgd. Gewoon omdat ik koken altijd al super leuk vond en graag de basisvaardigheden beter wilde beheersen. Februari 2016 ben ik afgestudeerd aan de Hogere Hotelschool. Hierna kon ik vrij snel aan de slag bij de Mallemok in Sloten.

Het avontuur bij De Mallemok

In eerste instantie ben ik hier begonnen als 50/50 bediening/keuken. De praktijk liet zien dat dit niet echt lukte, het is meer 5% bediening en 95% keuken geworden.
In de eerste twee jaar heb ik veel geleerd in de keuken van de Mallemok. In deze twee jaar heb ik ook veel naast Wandee gestaan, geleerd hoe zij de voorgerechten maakte en ook nieuwe smaakcombinaties ontdekt door Wandee haar Thaise achtergrond.

Na twee jaar ben ik verder gegroeid tot Sous-chef, meer organisatorische taken op mij genomen doordat de catering ook erg snel groeide.

Komend jaar ben ik nog t/m september te zien in de keuken, hierna zal ik verder gaan als assistent bedrijfsmanager. Ik zal Chef Dane Jacobs nog wel ondersteunen met de administratieve kant van de keuken zoals het calculeren van nieuwe gerechten bijvoorbeeld. De uitdaging in mijn nieuwe functie zal zijn om de kosten te bewaken, verder te gaan met de sales en marketing en de logistiek van de catering te managen.

Het leven naast de horeca

In mijn vrije tijd ben ik veel bezig met muziek maken, ik zing en speel basgitaar bij Vocal Roses. Ik heb dit samen met 2 vriendinnen 10 jaar geleden opgezet en het groeit nog steeds. Afgelopen januari hebben wij zelf mogen optreden tijdens de Fryske Jûn in de AFAS Live in Amsterdam!
Doordat er steeds meer optredens komen heb ik er o.a. ook voor gekozen om straks meer op de achtergrond voor De Mallemok bezig te zijn zodat het werk en optredens beter te combineren zijn.

Tot slot…

Kom tot september nog proeven van mijn kookkunsten voor dat ik achter de schermen verdwijn! Deze maand hebben we een Sharing is Caring maand waar we u laten genieten van een 4-gangen shared dining menu. Zodat u ons kan helpen met het nieuwe zomer menu van dit jaar. Laat  weten wat u van de gerechten vindt en welke zeker op de kaart terug moeten komen. Daarnaast gaan we actie voeren voor het Ronald McDonald Friesland huis. Ook  daaraan kunt u een steentje bijdragen. 

Hopelijk tot snel!

Leafs Johanna