Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

Ik accepteer de privacyvoorwaarden

Voorstelronde Wandee Chobtamkit

Voorstelronde Wandee Chobtamkit

Na een heerlijke vakantie is het hele team weer klaar voor het nieuwe jaar. Iedereen is uitgerust en staan te popelen om te mogen beginnen. Het leek mij een leuk idee om ons vaste team één voor één aan jullie voor te stellen. Op deze manier leer je iedereen een beetje beter kennen. Je zult nieuwe gezichten zien maar ook een aantal bekende.

Omdat Thais als eerste aan bod komt deze maand zal Wandee Chobtamkit zich zelf als eerste voorstellen. De meeste die al bij De Mallemok zijn geweest zullen Wandee ook zeker wel een keer hebben gezien, maar via deze weg leren jullie haar nog een beetje beter kennen.

 

Naam: Wandee Chobtamkit

Geboren in: Thailand in  Nakhon Sri Thammarat

Bijnaam: Dee

Lievelingseten: Pittige rode curry

Werkt bij de Mallemok sinds: 2013

สวัสดี เป็นอย่างไรบ้าง (hallo, hoe gaat het)

Mijn naam is Wandee Chobtamkit.  Ik ben geboren in het zuiden van Thailand midden in de jungle, waar we ons eten, drinken en andere primaire middelen meteen uit de natuur halen. Ik ben opgegroeid in een hele grote familie die

allemaal bij elkaar woonde. Gezellig samen met mijn moeder, oma, broertjes en zusjes. In Thailand heb je als meisje een taak te vervullen. Je taak is om te koken, schoonmaken en de huisvrouw zijn 😉. De mannen van het huis verdienen het geld. 

 

Waar het allemaal begon

Mijn interesse voor koken begon toen ik ongeveer 9 jaar oud was. Ik hielp mijn oma altijd in de keuken. Het begon met het snijden van groentes, schoonmaken van vis en met een vijzel de kruiden voor de Curry’s fijn stampen. Voor mij was het een groot feest in de keuken, ik leerde natuurlijk heel veel en het mooiste van alles was dat ik als eerste het eten mocht proeven en opeten😊. Mij oma vroeg elke keer naar mijn mening over de smaak als ze weer wat had gemaakt. Elke keer als ik dan zei “aroi maak” (het is heerlijk) begon ze meteen de glunderen. Het is een groot compliment voor al haar harde werk als haar kleinkinderen haar eten heerlijk vinden. Het is ook niet niks om voor 15 kleinkinderen te koken. Vanaf dat moment toen ik 9 jaar oud was begon mijn passie en liefde voor eten dankzij mijn hardwerkende oma.

Hard werken zit in mijn bloed

Na de basisschool begon ik met de middelbare school in Nakhon Sri Thammarat. We leerde daar alles over het eten en de cultuur van Thailand. Het leren ging heel anders dan op de scholen hier in Nederland. Wij zaten op de grond en maakte prachtig eten, kunstwerk van fruit (fruit carving) en maakte onze eigen Curry’s. Na mijn middelbare school wilde ik meer leren over eten, daarom ben ik begonnen met de opleiding Food and Nutrition aan de Rajamangala Universiteit van Bangkok. Na 4 jaar bikkelen heb ik mijn diploma gehaald en ben ik meteen begonnen met werken.

Mijn allereerste (echte) baan was als cateringmanager voor een groot bedrijf genaamd Yapan catering in Bankok. Hier heb ik heel veel geleerd, niet alleen over eten maar vooral het aansturen van mensen wat ze moeten doen en hoe ze het moeten doen. Het was hard werken, soms was ik wel 20 uur per dag aan het werk maar dat was het zeker waard. 20 uur werken is in het algemeen heel normaal in Thailand. Dat kun je je in Nederland bijna niet voorstellen.  Na 2,5 jaar heb ik veel geleerd maar ik was opzoek naar iets nieuws. Ik ben toen begonnen als Thai chef de cuisine in Tropicana Resort and Spa. Dit was niet het enige, daarnaast werkte ik nog in de restaurantkeuken van mijn zus Strawberry Moon. Het was hard en lang werken maar het maakte mij zo gelukkig dat ik kon doen wat ik het allerliefste doe, bezig zijn met koken. Net voor dat ik naar Nederland vertrok heb ik ook nog gewerkt als chef de patisserie in Panviman Resort. Maar toen ontmoette ik de liefde van mijn leven en vertrok ik met hem naar Nederland.

Het koude kikkerlandje 

Het was 2013 toen ik in Sloten kwam wonen. In het begin moest ik natuurlijk heel erg wennen, andere cultuur, geen olifanten maar honden die je zag lopen en heel veel regen in plaats van zon. In het begin was zeker een groot avontuur voor mij maar na 5 jaar kan ik zeggen dat ik mij hier prima vermaak. Gelukkig kon ik bij De Mallemok terecht waar ik in de keuken kon helpen. Waar ik mijn eigen stijl van koken heb kunnen laten zien en proeven. 

Elk jaar is weer anders, ik leer telkens wat bij, ontmoet steeds meer nieuwe mensen en ik doe nog steeds wat ik het allerliefst doe KOKEN.

Ben je nieuwsgierig geworden naar mijn kookkunsten? Kom het zelf proeven tijdens de Thaise avonden 2 en 3 februari. Deel op die avonden jullie Thaise ervaringen en jullie favoriete Thaise eten met ons!

“Laaw phop kan!” Graag tot snel. 

Groetjes Wandee