Indo Night


Blog

Indo Night

Afgelopen zaterdag organiseerden wij onze jaarlijkse Indo Night. De handgeschreven recepten van de oma van Bjørn werden weer opgezocht en hieruit werd een heerlijk menu samengesteld.
Oma Fanny is namelijk opgegroeid op Java waar zij van het keukenpersoneel de ambachtelijke Indonesische gerechten heeft mogen leren.
Deze recepten heeft zij uiteindelijk met trots overgedragen aan haar kinderen en kleinkinderen. De Indo Night is een fantastische manier om deze familie roots op een voetstuk te plaatsen!

De agenda was goed gevuld met maar liefst 67 reserveringen. We begonnen de avond met verschillende soorten hapjes; kripik pisang (bananenchips), rempejek pedis (soort pinda kroepoek) en emping.
Heerlijk om met een borreltje mee te beginnen.

Indo Night Makreel salade Koho Koho
Koho Koho

Voorgerecht

Na de hapjes gingen we verder met het voorgerecht, een traditionele Molukse salade met gerookte makreel, geroosterde kokos en limoen, genaamd Koho Koho.
De heerlijke rokerige smaak van de makreel paste perfect bij het frisse van de limoen en de zoete nootachtige smaak van de kokos.

Indo night Sup Katjang
Sup Katjang

Tussengerecht

Als tussengerecht werd er een pindasoep (Sup Katjang) geserveerd, gevuld met taugé, rode peper en uiteraard stukjes pinda.
Echt even wat anders!

Hoofdgerecht

Indo Night rijsttafel
Indische rijsttafel

Bij het hoofdgerecht werden maar liefst acht gerechtjes op tafel geserveerd die gedeeld konden worden met alle gasten aan tafel.
Een trio van saté van kip, varken en vis, een klassieke rendang waarbij het rundvlees langzaam gegaard is in een heerlijke bouillon met kokosmelk. Traditionele babi pangang van de grill en uiteraard babi ketjap: dé signature dish van Bjørn. Verschillende soorten rijst voor erbij samen met petjel, een salade van gemengde groenten met pindasaus. Een heel feestmaal!

Dessert

Indo night Creme brulee
Crème Brûlée dengan pandan dan melati

We sloten de avond af met een iets minder traditioneel dessert maar wel met Indonesische invloeden. Een crème brûlée van pandan en jasmijn, geserveerd met zwart sesamijs.

Alle gasten hebben genoten en wij ook! Zien we jou bij de volgende Indo Night? Houdt onze agenda in de gaten want hier komen binnenkort ook de data voor de thema avonden voor volgend jaar online te staan.

Volgende thema-avond: Beer, Burgers, Bites

Ondertussen kijken wij alvast uit naar het volgende thema: Beer, Burger, Bites.
Op zaterdag 18 juni organiseren wij bij mooi weer de buiten editie van Beer, Burgers, Bites met live muziek van Two Faces.
Een muzikaal duo bestaande uit Jos Harteveld en Eddie Mulder die gave rock klassiekers, evergreens en hits uit de jaren 70, 80 en 90 spelen.
TIP: Ook een super leuk cadeau om te geven voor vaderdag! Onbeperkt eten, live muziek en veel gezelligheid!

Beer Burgers Bites