Pizzeria La Gabbianella


Ons restaurant

Welkom bij Pizzeria La Gabbianella
Jouw stukje Italië in Friesland!

Bij Pizzeria La Gabbianella, oftewel het ‘kleine meeuwtje’ is het Italiaanse zusje van De Mallemok, brengen we de ware smaak van Italië naar Friesland. Onze pizzeria is het authentieke Italiaanse zusje van De Mallemok en staat bekend om het ambachtelijk bereiden van heerlijke pizza’s door gepassioneerde pizzaiolo’s in een traditionele houtgestookte oven. Dit is een uniek culinair avontuur dat de zintuigen prikkelt en een unieke ervaring biedt die je nergens anders in Friesland zult vinden.

Onze meesterlijke teamleden

Achter de schermen van La Gabbianella staan enkele bijzondere individuen die recentelijk zijn afgestudeerd met het SVH-diploma Pizzaiolo en de officiële Italiaanse titel “Maestro Pizzaiolo.” Chef-kok Françios, eigenaar Bjørn en Ali hebben hun passie voor pizza omgezet in een kunstvorm. Met hun gedeelde toewijding aan de Italiaanse keuken en de kunst van het pizza bakken, verzekeren ze dat elke hap van onze pizza’s een reis naar Italië is.

Het geheim van ons deeg

Het hart van onze heerlijke pizza’s ligt in ons unieke deegbereidingsproces. We koesteren de traditionele methoden. Het begint met een voordeeg, ook wel bekend als een ‘biga’ of sponsdeeg, dat maar liefst 18 uur mag rusten. De volgende dag wordt het einddeeg bereid door toevoeging van drie soorten meel, waaronder volkoren meel. Dit creëert een unieke mix van meel die ons deeg zijn karakteristieke smaak geeft. Na het vormen van de deegbollen met de hand, rijpt het deeg nog eens 24 uur. En zelfs voordat het als pizzabodem wordt gebruikt, laten we het deeg nog eens 8 uur op kamertemperatuur rusten. Op deze manier presenteren we niet alleen smaakvolle, maar ook gezonde pizza’s aan onze gasten

Traditionele kwaliteit in elk detail

Bij La Gabbianella gaat het niet alleen om het deeg, maar ook om elk ander ingrediënt dat we selecteren en bereiden. Van sauzen tot toppings, elk element van onze pizza’s wordt zorgvuldig gekozen en traditioneel bereid. Ons doel is om de authentieke Italiaanse smaakbeleving tot leven te brengen, met oog voor detail en passie voor perfectie.

De unieke houtgestookte pizza oven

Om onze pizza’s te bakken, maken we gebruik van een zelfgebouwde houtgestookte oven van de indrukwekkende afmetingen: 1,5 meter bij 1,5 meter. Dit is Uniek in Friesland! Deze keuze is gemaakt om een hybride pizza te creëren, ergens tussen de klassieke en Napolitaanse stijl in. De hitte en charme van deze oven dragen bij aan het creëren van onze kenmerkende pizza’s met een heerlijk volle rand en een knapperige bodem, gebakken tot in de perfectie.

Jouw tafel wacht

Pizzeria La Gabbianella is niet zomaar een pizzeria; het is dé plek passie, traditie en smaak samenkomen. Waarom nog wachten? Zorg ervoor dat je snel een tafel reserveert! Heb je geen zin om je op te doffen? Geen probleem! Je kunt ook online bestellen en je bestelling afhalen. Super handig, en als je wilt, kunnen we het zelfs bij je thuis bezorgen!

Pizzeria La Gabbianella en De Mallemok Smokehouse & Grill delen hetzelfde stijlvolle onderkomen. Dit betekent dubbel genieten, omdat je tegelijkertijd kunt smullen van beide ervaringen. Of je nu komt voor de traditionele smaken van de pizzeria of voor een overheerlijke BBQ-ervaring, ons restaurant biedt voor ieder wat wils – zonder compromissen.