Wanna get to know us better?


Ons restaurant

Over ons

BARBECUE-DNA

Onze thuisbasis, Sloten, lijkt zo van een ansichtkaart te komen. Maar vergis je niet: zo schattig als Sloten is, zo stoer is ons eten. Of het nou gaat om open vuur, badass burgers of ribs met een bite, de barbecue zit diep in ons DNA. En geloof ons: that’s a good thing. Zelfs als je vegetariër bent.

 

Jord Knows Best

Volgens barbecuegoeroe Jord Althuizen is De Mallemok het beste barbecuerestaurant van Friesland. Maar we nodigen je uit om dat vooral zelf te komen proeven – in onze stoere stadsboerderij in Sloten. Ontdek hoe vuur en rook écht horen te smaken en waarom we het liefst al onze gerechten van grillstrepen voorzien. Dan prik je daarna waarschijnlijk gelijk een datum voor het volgende etentje.

MALLE WAT?

Een mallemok is een stoere stormvogel – dezelfde vogel die al jaren op onze gevel prijkt. Hij leeft op het noordelijk halfrond, en je herkent ’m aan de lichte vlekken op de bovenkant van z’n vleugels en aan z’n stevige lijf. Waarschijnlijk houdt-ie net zo van lekker eten als wij.

Een internationale twist

We kiezen de producten waarmee we werken met zorg uit. Lekker eten valt of staat immers met goeie, eerlijke ingrediënten. Als het even kan, geven we onze gerechten ook nog een internationale twist. Denk: Indonesische nasi goreng, pittige pad thai en een broodje pulled pork waar ze in Memphis jaloers op zijn. Tip: sluit je ogen als je een hap neemt. Met een beetje fantasie waan je je dan heel even in het buitenland.

BIG SMILES

De eigenaren van De Mallemok zijn Martrude en Bjørn. Ze wonen met hun kinderen in het aangrenzende woongedeelte van de boerderij en zijn dus letterlijk dag en nacht op de zaak. Tel dat op bij hun enthousiaste, bevlogen en supergastvrije team, en je begrijpt waarom onze gasten altijd met een big smile naar huis gaan. Voor minder doen we het simpelweg niet.