Frysian Freestyle BBQ


Evenement

Mallemok | Smokehouse & Grill

6 en 7 mei 2023 | 2e Editie Frysian Freestyle BBQ Event

We nodigen je uit voor het meest sappige en smaakvolle evenement van het jaar: ons Frisian Freestyle Barbecue event! Geniet van de heerlijkste gerechten van de beste BBQ-maestro’s, terwijl je danst op de beats van geweldige live muziek en winkelt bij onze levendige kraampjes en foodtrucks. En vergeet niet om je kleintjes mee te brengen, want we hebben ook fantastische activiteiten voor kinderen! Laat je zintuigen overweldigen en geniet van een dag vol plezier en lekker eten. Meedoen met een BBQ-wedstrijd? Ook dat kan, geef je op en ontdek wie de koning van de grill zal zijn!
Er wordt zelfs meegestreden voor het Nederlands Kampioenschap Barbecue!

PROGRAMMA BBQ EVENEMENT

Zaterdag 6 mei 2023 | 08.00 – 22.00 uur

Maak je op voor een spectaculair weekend vol barbecue-plezier! Op zaterdag begint om 14:00 uur het Nederlands Kampioenschap Saté, terwijl bezoekers kunnen genieten van heerlijke hapjes en drankjes. De kinderen zich kunnen vermaken met leuke activiteiten, zoals springkussens en marshmallow-roosteren. Kinderen kunnen zelfs meedoen aan de KidsQ om 13:00 of 15:00 uur – een BBQ-wedstrijd voor de jongste grillmasters waarvoor je je ter plekke kunt aanmelden. Alsof dat nog niet genoeg is, zijn er ook diverse kraampjes waar demonstraties worden gegeven en waar je de nieuwste BBQ-gadgets kunt kopen.

Beer Burgers Bites XL     17:00-22:00 uur
En als de avond valt, is het tijd voor Beer, Burgers and Bites XL. Met een polsbandje kan je genieten van de lekkerste burgers, pulled pork, ribs, wings en meer van onze fantastische foodtruck en BBQ smoker – en dit jaar hebben we ook pizza’s op het menu!

Henri Groenewold zorgt voor een geweldige muzikale sfeer met zijn rauwe randje en bekende hits. Mis dit feest niet!

Entree zaterdag:

€2,50 p.p. (kinderen onder de 12 jaar gratis)
€19,50 p.p. (Entree prijs 17:00 – 22:00uur)

Zondag 7 mei 2023 | 08.00 – 18.00 uur

Maar dat is nog niet alles – op zondag schiet de SCA (Steak Cook-off Association) uit de startblokken voor een culinair festijn waarbij het draait om het beste van het beste! Hier draait alles om de perfecte ribeye, en voor de Backyarders is er een speciale Tailgate-opdracht waarbij het heerlijke gerecht ‘chili’ centraal staat.

Ook deze dag kan je meedoen aan het NK Saté en de KidsQ. Ga jij de uitdaging aan?

Terwijl de koks zich uitsloven in de wedstrijd, kunnen bezoekers genieten van lekker eten en drinken en zijn er opnieuw tal van activiteiten voor kinderen. Er is zelfs een opblaasbaar voetbalveld!

En natuurlijk zijn er kraampjes waar je de nieuwste BBQ-gadgets kunt scoren. Mis dit smakelijke evenement niet en kom het hele weekend genieten van de heerlijke sfeer!

Entree zondag

€2,50 p.p. (kinderen onder de 12 jaar gratis)

AANMELDEN | BBQ WEDSTRIJD OF KIDSQ?

Zin om jouw BBQ-skills te testen en deel te nemen aan een spannende wedstrijd? Meld je dan nu aan voor de barbecue wedstrijden! Het maakt niet uit of je een ervaren BBQ-kampioen bent of juist net begint, iedereen is welkom om mee te doen aan de Tailgate wedstrijd waarbij je de lekkerste chili van de BBQ tovert of de SCA wedstrijd om een rib-eye van de mooiste grillstrepen te voorzien.
Het aanmelden voor de wedstrijden is eenvoudig. Stuur via onderstaande knop jouw gegevens naar de organisator. Geef door aan welke wedstrijd je wilt deelnemen, na het aanmelden ontvang je meer informatie over de wedstrijden en de regels waar je je aan moet houden. Zorg dat je goed voorbereid bent en laat zien wat je in huis hebt op het gebied van BBQ’en!
Voor de jonge en enthousiaste BBQ-fans is er ook een KidsQ-wedstrijd, waarbij zij hun eigen creativiteit en kookkunsten kunnen tonen!

OVER DE MALLEMOK


Dit evenement wordt georganiseerd door Freestyle BBQ Events & Competitions en gehost door het gerenommeerde restaurant De Mallemok, dat door BBQ-goeroe Jord Althuizen wordt beschouwd als het beste BBQ-restaurant van Friesland. Ontmoet de eigenaren, Martrude en Bjørn, terwijl ze hun overheerlijke gerechten presenteren vanuit hun foodtruck en de trailer van hun nieuwste onderneming, Mobile Kitchen Solutions (MKS). Met MKS transformeren ze oude trailers om in volledig uitgeruste mobiele keukens voor verhuur of aankoop, waardoor jouw evenement naar een hoger niveau wordt getild.

VEELGESTELDE VRAGEN

Waar kan ik parkeren?

Wil je je auto kwijt tijdens het Frysian Freestyle BBQ event? Geen probleem! Parkeer hem gewoon bij het evenemententerrein in Sloten, waar het hele feest losbarst. Zo hoef je niet ver te lopen om te genieten van al het lekkers dat deze smaakvolle dag te bieden heeft!

Wat is de locatie van het BBQ event?

Beleef de ultieme BBQ-ervaring op een prachtige locatie! Het Frysian Freestyle BBQ evenement wordt gehouden op het sfeervolle evenemententerrein in Sloten. Kom langs en geniet van de lekkerste gerechten, de beste muziek en de gezelligste sfeer op deze unieke locatie aan de rondweg van Sloten.

Is het restaurant De Mallemok open op 6 en 7 mei 2023?

Op 6 en 7 mei 2023 kun je niet terecht bij De Mallemok, want we zijn dan gesloten vanwege het fantastische BBQ evenement. Ook afhalen is helaas niet mogelijk.

Moet ik entree betalen?

Geniet van ons evenement zonder je zorgen te maken over een grote entreegeld. Voor slechts €2,50 per persoon krijg je toegang tot alle activiteiten en lekkernijen. Kinderen tot 12 jaar kunnen gratis genieten van ons evenement.

Meer informatie?

Wil je meer weten, een interview aanvragen of beeldmateriaal ontvangen? Neem dan contact op met
Martrude de Bruijn